Caută cazare

Centrul Istoric

1. CENTRUL ISTORIC – PRINCIPALA ATRACŢIE A BUCUREŞTIULUI

Principala zonă care merită vizitată în Bucureşti este Centrul istoric, care reuneşte 541 de monumente istorice şi 1200 de clădiri cu valoare ambientală şi peisagistică. Aceasta este delimitată de Bulevardul Carol la nord, de Calea Călăraşilor la est, de Splaiul Unirii la sud şi Calea Victoriei la vest. Vechiul oraş s-a dezvoltat începând cu secolul al XV-lea, în jurul Curţii Domneşti (Vechi). Ruinele acestei cetăţi – în prezent muzeu – se află pe Str. Franceză nr. 27-31. Dacă nu ştiaţi, de aici a domnit, la jumătatea secolului XV, şi vestitul voievod Vlad Ţepeş, supranumit în Occident « Dracula ». De altfel, Bucureşti este atestat documentar în perioada acestui voievod, în anul 1459.

Un alt reper important din zonă este Hanul lui Manuc (Str. Franceză nr. 62-64), cel mai vechi hotel din Bucureşti, construit între 1804 şi 1808 şi restaurat recent. Concepută în stil tradiţional românesc, clădirea se remarcă prin balcoanele şi stâlpii de lemn. În apropierea Hanului lui Manuc se află Cafeneaua Veche (Str. Covaci nr. 1), unul dintre cele mai vechi localuri de profil din Bucureşti, atestat în 1801 şi funcţional şi în prezent. Această cafenea era preferată de poetul naţional Mihail Eminescu, care îşi scria aici editorialele pentru ziarul timpul.

Centrul istoric al Bucureştiului a fost restaurat complet în ultimii ani şi a devenit principala atracţie turistică a Capitalei României. La ora actuală, centrul istoric are peste 130 de restaurante, baruri, bistrouri, pub-uri, terase şi cluburi. De asemenea, în zonă se află 6 teatre (majoritatea, de stand-up comedy) şi un cinematograf. Principala arteră este strada Lipscani, una din cele mai vechi străzi din Bucureşti, astăzi coloana vertebrală a Centrului Vechi. Pe vremuri i se spunea “Uliţa Mare”, fiind întotdeauna o stradă destinată comerţului.  

Pe strada Lipscani se află şi librăria Cărtureşti Carusel, care şi-a dobândit, pe bună dreptate, reputaţia de “una din cele mai frumoase librării din lume”. Este amenajată într-o clădire monument istoric, iar imaginile din interior au făcut înconjurul lumii încă înainte de lansare.

Centrul istoric al Bucureştiului este o zonă cu viaţă non stop. Majoritatea restaurantelor se închid în jurul orelor 12.00, unele şi mai târziu, iar barurile, cluburile şi pub-urile sunt deschise până dimineaţa.

 

QUERY: select * from stiri where where id!=86 and parent=33 order by id desc  limit 4
FILE : Unknown
LINE : Unknown
MySQL ERROR: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'where id!=86 and parent=33 order by id desc  limit 4' at line 1

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/agentiamoscraciu/public_html/bookingbucharest.ro/m/templates/articole.html on line 90

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/agentiamoscraciu/public_html/bookingbucharest.ro/m/templates/articole.html on line 91


Cautăm apartament


Vă rugăm așteptați, căutăm cele mai bune oferte pentru dumneavoastră!