Caută cazare

Piata Victoriei

PIAŢA VICTORIEI – ŞOSEAUA KISELEFF

Piaţa Victoriei şi-a schimbat dramatic înfăţişarea în ultimii 25 de ani. Dacă acum 100 de ani era un loc liniştit, de promenadă, acum ea reprezintă una dintre zonele „fierbinţi” ale Bucureştiului, dominată de centre de afaceri construite în ultimii ani, unele dintre ele, adevăraţi „zgârie nori” ai Capitalei, precum şi de Palatul Victoria, clădirea Guvernului României. Edificiul a fost construit în 1937, după planurile arhitectului Duiliu Marcus.

Pe partea opusă se află Muzeul de istorie naturală „Grigore Antipa” (Şos. Kiseleff), ridicat în 1905 şi recent modernizat, cu o colecţie de exponate unică în Europa, adevărată atracţie pentru copii, adolescenţi şi pentru pasionaţii ştiinţelor naturale.

Din Piaţa Victoriei spre nord pornesc încă două artere importante: Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor. Ambele bulevarde sunt încadrate de parcuri şi de multă vegetaţie. Pe Şoseaua Kiseleff se află încă două muzee importante: Muzeul Naţional de Geologie (Şos. Kiseleff 2) şi Muzeul Ţăranului Român (Şos. Kiseleff 3) – ultimul, amplasat în clădirea care până în 1989 a găzduit Muzeul Partidului Comunist Român. Construcţia, începută în 1912, a fost finalizată în 1939. Proiectul îi aparţine lui N. Ghika-Budeşti, student al celebrului arhitect Ion Mincu – un inovator care a îmbinat stilul neoclasic cu stilul popular românesc.

Mergând spre nord pe Şos. Kiseleff se ajunge la Arcul de Triumf (Piaţa Arcul de Triumf), o versiune la scară mai mică a celebrului monument parizian. Arcul comemorează victoria Armatei Române în primul Război Mondial. Construcţia lui a început în 1922, pentru a marca încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria – primii suverani ai României Mari. Însă forma actuală a Arcului de Triumf a fost dată în 1936, de către arhitectul Petre Antonescu.

În secolul al XIX-lea, Şoseaua Kiseleff era principala arteră de promenadă a bucureştenilor, care ieşeau la plimbare pe jos sau în vestitele birje (din acea perioadă datează sintagma „La bulivar, birjar!).Cautăm apartament


Vă rugăm așteptați, căutăm cele mai bune oferte pentru dumneavoastră!